Новости на сајту

24. 01. 2018.

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

(Новости)

23. 01. 2018.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

(Новости)

29. 12. 2017.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

(Новости)

Остале новости »

Print this page Generate PDF

Обавјештења и информације

Број читања: 312
17. 08. 2017.

МИНИСТАРКА ЕКОНОМИЈЕ ДРАГИЦА СЕКУЛИЋ НА ОТВАРАЊУ БИЗНИС КАРАВАНА У ШАВНИКУ

Категорија: Новости
Објавио/ла: vladimir


Министарка економије Драгица Секулић посјетиће у уторак ( 22. август) општину Шавник, гдје ће, заједно са предсједником Општине Мијомиром Вујачићем, отворити Бизнис караван са почетком у 17:00 часова.

Састанак са привредницима одржаће се у периоду од 17:00 до 19:00 часова у згради Општине-Сала СО Шавник. Том приликом планирана је презентација програма подстицаја бизниса.

Бизнис караван је пројекат Министарства економије и УНДП-ја у оквиру којег се организују посјете црногорским општинама с циљем упознавања привредника са девет програма подршке развоју бизниса које Министарство економије спроводи. Већина програма заснива на финансијској подршци инвеститорима, односно предузетницима, малим и средњим предузећима, која се реализује као субвенција, по принципу рефундације дијела средстава или ослобађања, односно смањења накнада и пореза – у зависности од самог програма.

Основни циљ пројекта је да се, кроз унапређење пословног амбијента, активирање сектора малих и средњих предузећа, привлачење нових инвеститора и повећање стопе запослености нарочито у мање развијеним подручјима земље, утиче на повећање конкурентности привреде и превазилажење регионалних социо-економских разлика.
 
 
 
Служба Предсједника општине и Главног администратора