Print this page Generate PDF

Обавјештења и информације

Број читања: 140
17. 08. 2017.

MINISTARKA EKONOMIJE DRAGICA SEKULIĆ NA OTVARANJU BIZNIS KARAVANA U ŠAVNIKU

Категорија: Novosti
Објавио/ла: vladimir
 


Ministarka ekonomije Dragica Sekulić posjetiće u utorak ( 22. avgust) opštinu Šavnik, gdje će, zajedno sa predsjednikom Opštine Mijomirom Vujačićem, otvoriti Biznis karavan sa početkom u 17:00 časova.

Sastanak sa privrednicima održaće se u periodu od 17:00 do 19:00 časova u zgradi Opštine-Sala SO Šavnik. Tom prilikom planirana je prezentacija programa podsticaja biznisa.

Biznis karavan je projekat Ministarstva ekonomije i UNDP-ja u okviru kojeg se organizuju posjete crnogorskim opštinama s ciljem upoznavanja privrednika sa devet programa podrške razvoju biznisa koje Ministarstvo ekonomije sprovodi. Većina programa zasniva na finansijskoj podršci investitorima, odnosno preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, koja se realizuje kao subvencija, po principu refundacije dijela sredstava ili oslobađanja, odnosno smanjenja naknada i poreza – u zavisnosti od samog programa.

Osnovni cilj projekta je da se, kroz unapređenje poslovnog ambijenta, aktiviranje sektora malih i srednjih preduzeća, privlačenje novih investitora i povećanje stope zaposlenosti naročito u manje razvijenim područjima zemlje, utiče na povećanje konkurentnosti privrede i prevazilaženje regionalnih socio-ekonomskih razlika.
 
 
 
Služba Predsjednika opštine i Glavnog administratora