Print this page Generate PDF

Обавјештења и информације

Број читања: 252
17. 10. 2017.

МИНИСТАРСТВО СПОРТА ПОДРЖАЛО ПРОЈЕКТЕ У ОПШТИНИ ШАВНИК

Категорија: Новости
Објавио/ла: vladimir

МИНИСТАРСТВО СПОРТА ПОДРЖАЛО ПРОЈЕКТЕ У ОПШТИНИ ШАВНИК

У протеклом периоду у Општини Шавник, уз подршку министарства спорта и у сарадњи са невладиним организацијама, у Општини Шавник релизовани су сљедећи пројекти:
 

1. Пројекат ,,Вјежбалиште за велике и мале”

Пројекат “Вјежбалиште за велике и мале”, на овогодишњем Конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката за младе, подржан је од стране Министарства спорта у износу од 5.000,00€, као и од стране Општине Шавник у износу од 2.000,00€. У оквиру пројекта је отворено јавно игралиште у Шавнику. Игралиште је отворено у јулу ове године на дан Општине Шавник. Игралиште могу користити и дјеца и млади, а у оквиру пројекта организоване су и радионице за младе родитеље и дјецу на којој су промовисани здрави стилови живота. На игралишту су постављене љуљашке, клацкалице, тобоган, коњић, као и мобилијар за вјежбање младих – вратила, разбој…

 2. Пројекат ,,АРТивација младих сјевер-сјеверозапад”

Пројекат ,,АРТивација младих сјевер-сјеверозапад”, реализовала Невладина организација ТНТ, уз подршку Минисарства спорта. Укупна вриједност пројекта за све три општине (Шавник, Жабљак и Плужине) је 3.070,00€.

 

Реализација пројекта подразумијевала је постављање мурала у просторијама ЈУ Образовни центар Шавник кроз радионице у којима су активно учествовали и ученици. Локација за реализацију пројекта одређена је на предлог Општине Шавник.
Такође, у сардњи са општинским координаторима рађени су мурали на тему вршњачког насиља.

 

 

3. Отворени терен за мале спортове


Министарство спорта суфинансираће највећим дијелом изградњу првог Отвореног терена за мале спортове у Шавнику, вриједног око стотину деведесет хиљада еура (190.584,63€), који би уколико то временски услови дозволе био завршен најкасније до прољећа наредне године - договорено је на са састанку предсједника општине Мијомира Вујачића и министра спорта Николе Јановића, приликом радне посјете Општини Шавник, дана 10. октобра ове године.

Прецизирано је да ће Министарство спорта из свог буџета опредијелити 100.000,00€, Дирекција јавних радова 80.000,00€ док је преосталих 10.584,63 учешће Општине Шавник.


СЛУЖБА ПРЕДСЈЕДНИКА ОПШТИНЕ И ГЛАВНОГ АДМИНИСТРАТОРА