Print this page Generate PDF

Обавјештења и информације

Број читања: 158
26. 10. 2017.

РАДИОНИЦА ПОВОДОМ ПОЧЕТКА ПРИМЈЕНЕ ЗАКОНА О ПЛАНИРАЊУ ПРОСТОРА И ИЗГРАДЊИ ОБЈЕКАТА

Категорија: Новости
Објавио/ла: vladimir

РАДИОНИЦА ПОВОДОМ ПОЧЕТКА ПРИМЈЕНЕ
ЗАКОНА О ПЛАНИРАЊУ ПРОСТОРА И ИЗГРАДЊИ ОБЈЕКАТА

Министарство одрживог развоја и туризма у сарадњи са Заједницом општина Црне Горе, организовало је радионицу “У сусрет примјени Закона о планирању простора и изградњи објеката.”

Као што је већ познато нови Закон о планирању простора и изградњи објеката (“Сл.лист ЦГ”,број 64/17) почео је да се примјењује почев од 14. октобра 2017.године. Током радионице било је ријечи о имплементацији самог закона а представљена су и одређена законска рјешења. Радионици су присустовали представници Пријестонице Цетиње, Главног града Подгорице, општина Рожаје, Беране, Жабљак, Пљевља, Бијело Поље, Гусиње, Петњица, Андријевица, Плав, Даниловград, Котор, Улцињ, Бар, представници Управе за инспекцијске послове, као И представници Општине Шавник. Саопштено и да општине које су већ започеле израду планске документације имају рок од девет мјесеци за завршетак исте, у супротном Министарство преузима могућност израде или доношења планских докумената у том прелазном периоду, до доношења Плана генералне регулације.


На радионици је представљен и ажурирани Централни регистар планске документације, на којем се налазе сва важећа планска документа за територију цијеле Црне Горе, а који ће убудуће бити кориштен за издавање урбанистичко-техничких услова.


СЛУЖБА ПРЕДСЈЕДНИКА ОПШТИНЕ И ГЛАВНОГ АДМИНИСТРАТОРА