Print this page Generate PDF

Обавјештења и информације

Број читања: 128
02. 11. 2017.

ШАВНИК-ГРАД ГОСТ НА ЛУЧИНДАНСКИМ СУСРЕТИМА 2017.ГОДИНЕ У ЗАГРЕБУ

Категорија: Новости
Објавио/ла: vladimir
ШАВНИК-ГРАД ГОСТ НА ЛУЧИНДАНСКИМ СУСРЕТИМА
2017.ГОДИНЕ У ЗАГРЕБУ

Делагација Општине Шавник, на челу са Предсједником општине, Мијомиром Вујачићем, учествовала је на манифестацији Лучиндански сусрети 2017. године у Загребу, а на позив Националне заједнице Црногораца Хрватске и Друштва Црногораца и пријатеља Црне Горе „Монтенегро“.
 
 
 
 
Деветнаест година заредом Национална заједница Црногораца Хрватске и Друштво Црногораца и пријатеља Црне Горе „Монтенегро“ организују Лучинданске сусрете, а под покровитељством градоначелника града Загреба. Овогодишњим Лучинданским сусретима обиљежана је 170. годишњица штампања Горског вијенца.
 

У склопу манифестације градоначелник града Загреба, гос. Милан Бандић организовао је пријем за делегацију Општине Шавник. На састанку се разговарало о конкретним облицима сарадње градова Загреба и Шавника у наредном периоду.

На манифестацији која је одржана 28.10.2017.године Општина Шавник представила се присутнима и Граду Загребу на најљепши могући начин.
Манифестацију је отворио предсједник Националне заједнице Црногораца Хрватске Данило Ивезић, док се учесницима обратио и Градоначелник Града Загреба Милан Бандић. На манифестацији је говорио и Предсједник општине, Мијомир Вујачић, који је учесницима скупа представио развојне потенцијале и специифичности ове општине.
 
Током скупа, прочитане су и поздравне поруке које су организаторима и учесницима упутили предсједник Скупштине Црне Горе Иван Брајовић и предсједница Републике Хрватске Колинда Грабар Китаровић.
Поред поменутих гостију и домаћина, међу присутнима били су и амбасадор Црне Горе у Републици Хрватској Боро Вучинић, амбасадор Црне Горе у Републици Словенији проф. др Вујица Лазовић, те бројни истакнути Црногорци из Хрватске и пријатељи Црне Горе.
 
Лучиндански сусрети су ове године окупили око 1000 посјетилаца из читаве Хрватске, а након презентације Општине Шавник одржан је богат културно умјетнички програм.

 
 
 
 
 
СЛУЖБА ПРЕДСЈЕДНИКА ОПШТИНЕ И ГЛАВНОГ АДМИНИСТРАТОРА