3. septembar 2021.

Opština Šavnik obezbijedila vaučere u iznosu od 50 eura za sve osnovce sa teritorije opštine

Opština Šavnik obezbijedila je svim učenicima osnovnih škola sa teritorije opštine, koji će pohađati školsku 2021/2022. godinu, vaučere u iznosu od 50 eura za kupovinu školskog pribora.

Predsjednik opštine, mr Jugoslav Jakić uručio je danas vaučere osnovcima JU “Obrazovnog centra” u Šavniku, a vaučeri su uručeni i učenicima JU OŠ “Bogdan Kotlica” na Boanu i JU OŠ “Jovan Ćorović” u Bukovici.

 „Opština Šavnik je iz budžeta izdvojila po 50 eura za svakog učenika. Ove godine imamo 93 osnovca, tako da smo se potrudili da, bez obzira na naš budžet, a imajuću u vidu velike izdatke pred kojima su porodice, na neki način pomognemo roditeljima da se izbore sa troškovima u vrijeme kada im je to najpotrebnije, i tako olakšamo učenicima polazak u školu,“ istakao je predsjednik opštine, mr Jugoslav Jakić.

Predsjednik opštine je ovom prilikom poželio uspjeh u radu nastavničkom kadru, ističući značaj njihovog doprinosa razvoju i stvaranju obrazovanih i uspješnih generacija đaka, a svim učenicima poželio srećan i uspješan početak školske godine.

Opština Šavnik je prethodnih godina obezbjeđivala besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola na području opštine, ali su od ove godine udžbenici besplatni za sve osnovce u Crnoj Gori, na osnovu izmjena Opšteg zakona o obrazovanju.

Služba predsjednika opštine