3. decembar 2021.

Ambasadorka Amerike u radnoj posjeti Opštini Šavnik

Predsjednik Opštine Šavnik, mr Jugoslav Jakić, ugostio je ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, NJ. E. Džudi Rajzing Rajnke (Judy Rising Reinke), koja po prvi put boravi u zvaničnoj posjeti Opštini Šavnik.
 
Sastanku su prisustvovali  zamjenik šefa Političke i ekonomske sekcije, Walter Andonov, Marina Milić, savjetnik za ekonomska pitanja i Dušica Marić, prevodilac ambasadorke Rajnke, dok su u ime Opštine Šavnik prisustvovali, pored predsjednika opštine, potpredsjednici Milijana Ašanin i Dušan Radanović i savjetnik predsjednika opštine Vlado Bečanović.
 
Predsjednik opštine upoznao je goste sa svim poteškoćama, izazovima i budućim planovima Opštine Šavnik, kao i razvojnim potencijalima opštine. Takođe, bilo je riječi i o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji i odnosu Vlade Crne Gore, prema Opštini Šavnik.  Predsjednik Jakić je izrazio zabrinutost zbog odnosa Vlade Crne Gore prema Opštini Šavnik, jer svi građani  i opštine treba da budu jednako tretirani od strane centralne vlasti.
 
Ambasadorka je zahvalila na informacijama koje je predsjednik Opštine Šavnik prenio u dijelu koji se tiče budućih razvojnih planova, kao i kad je riječ o uspjehu opštine Šavnik da uz sve poteškoće servisira sve potrebe građana.
 
Na kraju, ambasadorka i predsjednik opštine zaključili su da današnja posjeta jeste prva, ali ne i poslednja, opštini Šavnik, te izrazili spremnost da u narednom periodu intenziviraju međusobnu komunikaciju i pronađu način da unaprijede saradnju.