5. maj 2021.

U opštini Šavnik počela masovna vakcinacija građana

U opštini Šavnik je jutros otpočela masovna vakcinacija stanovništva. Građanima su na raspolaganju kineske Sinofarm vakcine, nije im potrebno prethodno zakazivanje, a građani su dužni da sa sobom ponesu odgovarajuću ličnu kartu ili važeću putnu ispravu. Od jutros ovu vakcinu je primilo 35 građana, što je relativno dobar odziv u odnosu na broj stanovnika u opštini.

Građani će moći da se vakcinišu u prostorijama Zdravstvene stanice Šavnik. Za vakcinaciju je zadužen jedan tim, čiji rad će biti organizovan u periodu od 8h do 14h časova.

Vakcinacija AstraZenekom započela je 6. aprila, juče je bila prva revakcinacija ovom vakcinom, pa će se uporedo sa masovnom vakcinacijom odvijati i revakcinacija AstraZeneka vakcinom, a građani će imati mogućnost da u dogovorenom terminu za revakcinu dođu u prostorije Zdravstvene stanice.

Iz Zdravstvene stanice Šavnik pozivaju građane da se u što većem broju odazovu i pristupe vakcinisanju, zarad svojeg i zdravlja cijele zajednice.

Da podsjetimo, vakcinu AstraZeneka je prethodne sedmice primio i Predsjednik Opštine, mr Jugoslav Jakić, koji je između ostalog poručio građanima da se vakcinišu, jer to predstavlja veliki korak naprijed u okončanju pandemije koronavirusa.

Do sada je u Crnoj Gori prvu dozu vakcine primilo više od 40 hiljada građana.

Revakcinisalo se gotovo 24 hiljade ljudi, a dolaskom novog kontingenta od 200 hiljada kineskih Sinofarm vakcina stekli su se uslovi za masovnu imunizaciju.