6. novembar 2020.

U toku radovi na asfaltiranju lokalnih puteva u MZ Duži

Predsjednik Opštine Šavnik, Vlatko Vuković obišao je danas sa saradnicima radove na asfaltiranju dionica lokalnih puteva u MZ Duži. Opština Šavnik je i ove godine u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, a kroz Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede (IFAD), nastavila sa ulaganjem značajnih sredstava u razvoj ruralne infrastrukture.

Riječ je o izgradnji putne infrastrukture, odnosno asfaltiranju putnog pravca u dužini od 4,4km u selu Duži, MZ Duži, ugovorene vrijednosti 194.592,20€ i asfaltiranju putnog pravca u dužini od 3,3km u selu Dubrovsko, MZ Duži, ugovorene vrijednosti 162.987,00€.

Asfaltiranje dionica lokalnih puteva u selima Duži i Dubrovsko, u ukupnoj dužini od 7,7 km, ima velik značaj kako sa aspekta doprinosa razvoju poljoprivrede, tako i razvoju turizma u Opštini Šavnik. Unapređenjem putne infrastrukture, uz prirodne i ambijatalne uslove, posebno imajući u vidu da se sela Duži i Dubrovsko nalaze na padinama zaštićenog područja Park prirode ,,Dragišnica i Komarnica“, otvaraju se mogućnosti za razvoj ruralnog turizma, što će u paralenom razvoju sa poljoprivredom doprinijeti jačanju ekonomskog razvoja Opštine Šavnik. Osim navedenog, modernizacija ovog putnog pravca, u krajnjem će doprinijeti jačanju saobraćajne povezanosti opštine Plužine i Šavnik.

Služba za projekte i drugostepeni postupak