10. decembar 2021.

INFORMACIJA ZA JAVNOST

REAGOVANJE POVODOM NOVIH-STARIH NEISTINITIH NAVODA MINISTRA POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I VODOPRIVREDE, ALEKSANDRA STIJOVIĆA U OBRAĆANJU SKUPŠTINI 9. DECEMBRA 2021.

Uprkos pruženoj ruci saradnje i iskazanom trudu za prevazilaženjem zastoja u korektnoj komunikaciji između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, te ukazivanju i prilaganju dokaza da je tvrdnja izrečena prije mjesec dana neistinita, obraćamo se javnosti još jednom na istu temu. Tvrdnja ministra Stijovića o otuđenju vozila koje je Ministarstvo ustupilo Opštini, skidanju tablica i nezakonitom preregistravanju vozila od strane Opštine Šavnik nije istinita. Na uvid javnosti prilažemo dokument u kojem se vidi odgovor Opštine Šavnik na potraživanje istog, uz napomenu za one koji ne poznaju prava da u slučaju spora pravo svojine ne utvrđuje MUP i policija.

„Nije moguće ne zapaziti da se ista situacija desila i na Žabljaku i u Petnjici i da ministar Stijović prema tim opštinama nije imao odnos kao prema našoj.“, kazao je predsjednik Opštine Šavnik, mr Jugoslav Jakić i dodao: „Jasno je da je takav diskriminatorski odnos nečim izazvan. Mi vjerujemo da razlog leži isključivo u činjenici da Šavnikom upravlja DPS. Za ministra svih građana, gospodina Stijovića to je dovoljan razlog da Šavničani budu manje jednaki od drugih. Za razliku od maćehinskog odnosa Ministarstva na čijem je čelu gospodin Stijović, uprava Opštine Šavnik uradila je zaista mnogo za svoje građane, što je i jeste njen zadatak. Čudi samo što je, posebno kada se radi o poljoprivredi, to mnogo više od onog što je uradila Vlada i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Ili ne čudi?“ zaključuje Jakić.

Kao odgovorna gradska uprava, još jednom obavještavamo Šavničane i ukupnu javnost da će Opština Šavnik nastaviti da radi ono što je njen primarni zadatak i svrha postojanja: biće i servis i podrška Šavničanima. I treći put pozivamo ministra Stijovića i Ministarstvo na čijem je čelu da nam se pridruži u toj misiji.

SLUŽBA ZA INFORMISANJE OPŠTINE ŠAVNIK


odgovor-opstine-savnik-ministarstvu-poljoprivredeza-vozila-75440eab14ba8b3a.pdf