12. avgust 2020.

Predsjednik opštine Vlatko Vuković obišao radove na adaptaciji lokalnog puta Šavnik – Košice

Krajem 2019. godine, započeti su radovi na adaptaciji lokalnog puta Šavnik –Košice u dužini od 4,4 km. Vrijednost radova iznosi cca 360.000,00€. Sredstva u iznosu od 200.000,00€ obezbijedila je Uprava javnih radova Crne Gore, a preostali iznos sredstava obezbijeđen je u budžetu Opštine Šavnik.

Zbog vremenskih prilika, izvođenje radova na adaptaciji lokalnog puta Šavnik – Košice bilo je obustavljeno u prethodnoj godini.

Prilikom obilaska ovog putnog pravca, Predsjednik opštine, Vlatko Vuković, istakao je da je unapređenje lokalne putne infrastrukture kroz izgradnju, rekonstrukciju, kao i asfaltiranje lokalnih puteva radi poboljšanja kvaliteta života stanovništva u rauralnim područjima jedan od prioriteta lokalne uprave. ,, Tako će osim asfaltiranja 4,4km lokalnog putnog pravca Šavnik –Košice, u ovoj godin biti asfaltirano još skoro 11 km lokalnih puteva, i to 7,7 km loklanih puteva u MZ Duži Dubrovsko, oko 2,2km Slatina- Donja Bukovica, Donja Bukovica (Vrtoč Polje) - Odrag u ukupnoj dužini od 750m…”, istako je Vuković.