15. maj 2020.

Čestitka predsjednika povodom Dana škole "Bogdan Kotlica" iz Boana

Poštovani direktore,

Poštovana upravo škole,

Poštovani nastavnici, učitelji, zaposleni,

Poštovani prijatelji, roditelji i

Dragi učenici,

Zbog okolnosti u kojima smo se svi zajedno našli, ove godine obilježavate Dan škole na neuobičajen način, te stoga nijesmo u prilici da se okupimo i zajednički proslavimo ovaj svečani dan. Stoga, u svoje lično ime i u ime lokalne uprave opštine Šavnik, čestitam vam Dan škole i 150 godina postojanja i kvalitetnog i predanog rada.

JU OŠ “Bogdan Kotlica” Boan je mala škola, ali je oplemenjena bogatom i dugom tradicijom. O značaju ove škole ne govore samo godine njenog postojanja, već njeni rezultati i priznanja, kao i brojni uspjesi njenih učenika. Mnogi učenici iz ove škole postali su znamenite ličnosti, priznate i poznate u mnogim oblastima i svojim vrhunskim rezultatima u profesijama kojima su se bavili, pronosili su širom svijeta ne samo slavu ove škole, već i čitavog uskočkog i šavničkog kraja.

Zadovoljstvo nam je što je protekle godine obilježila izuzetna saradnja lokalne uprave sa ovom školom. Opština Šavnik je pomagala oko radova u ovoj školi i kada je god to bilo moguće, ulagala napore da unaprijedi postojeće stanje, a krajnji cilj tih napora je bio da se svim đacima iz tog kraja stvore uslovi za što bolji rad i edukaciju. Opština Šavnik će i dalje nastaviti da na različite načine bude podrška u radu škole, svjesni značaja ove obrazovne ustanove, jer svi tebamo da nastojimo da budemo daleko bolji nego juče, a sjutra da budemo bolji nego što smo danas, što znači da kontinuirano radimo, kreiramo i sprovodimo reforme, a to treba da bude životna filozofija i način razmišljanja svakog našeg učenika, prosvjetnog radnika i građanina.

Na kraju, još jednom, čestitam vam Dan škole sa željom i uvjerenjem da i dalje u budućnosti, nastavite vrijedno i uspješno raditi i da sa novim naraštajima ostvarujete rezultate kako je to ova škola činila i u proteklih 150 godina, i na taj način doprinesete njenom dugom i svijetlom trajanju.

Predsjednik opštine,

Vlatko Vuković