17. mart 2021.

Predsjednik opštine održao sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć

Predsjednik Opštine, Jugoslav Jakić, održao je juče sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Sastanku su prisustvovali v.d. Generalnog direktora Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite i unapređenje ljudskih resursa u zdravstvu u Ministarstvu zdravlja, dr Slobodan Mandić, direktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, dr Vesna Mitić Lakušić i direktorica Doma zdravlja u Nikšiću, dr Ljiljana Adžić.

Sastanak je održan sa ciljem razmatranja aktivnosti na otvaranju jedinice za Hitnu medicinsku pomoć u Šavniku. Na sastanku je konstatovano da je neophodno izvršiti opremanje prostorija, izvršiti nabavku neophodne tehničke opreme kako bi bili zadovoljeni zakonski kriterijumi u pogledu organizacije ove oblasti zdravstvene djelatnosti. 

Predsjednik Opštine, Jugoslav Jakić, zahvalio se predstavnicima Ministarstva zdravlja i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, na posjeti i tom prilikom istakao, da će lokalna uprava, kao i što je to bio slučaj i do sada, pružiti punu podršku oko organizacije uspostavljanja Hitne medicinske pomoći u Šavniku, a sve u cilju doprinosa očuvanju zdravlja građana i unapređenju zadravstvene zaštite u Opštini Šavnik. 

Služba Predsjednika opštine