19. avgust 2022.

Besplatno ljetovanje za šavničke osnovce

U subotu 20. avgusta, 62 djece školskog uzrasta iz šavničkih osnovnih škola boraviće u Budvi na ljetovanju zahvaljujući Opštini Bar koja će pokriti troškove boravka i Opštini Šavnik koja je obezbijedila vaučere za džeparac u iznosu od 50 eura po djetetu.

Djeca iz šavničkog kraja, u pratnji nastavnika Čedomira Ašanina, Vidaka Jankovića, Đorđija Nikolića i Miloša Mrvaljevića u Budvi će boraviti od 20. do 24. avgusta i biće smještena u hotelu "Grbalj”. Iako je boravak na moru primarno zabavnog karaktera, zbog čega je nazvan Morski uživanjac, djeca će imati priliku i da obiđu grad, čuju više o njegovoj istoriji. Takođe, planirano je i da svoj djeci koja iskažu interesovanje, bude omogućeno da savladaju tehnike plivanja, pod vođstvom licenciranih edukatora.

,,Ovo je još jedna od brojnih aktivnosti koje realizujemo s ciljem motivisanja mladih da ostanu u Šavniku i prepoznaju vrijednosti i jedinstvene razvojne šanse koje naš kraj ima“, kazao je Jugoslav Jakić, predsjednik Opštine Šavnik.

Lokalna samouprava opštine Šavnik, želi djeci srećan put uz želje da se sa ljetovanja vrate bogatija za nova drugarstva i mnoge lijepe uspomene.