23. septembar 2021.

U Šavniku počeo turnir u malom fudbalu

Sinoć je u Šavniku otpočeo turnir u malom fudbalu koji organizuju Opština Šavnik i JU „Centar za kulturu, sport i medije“ Šavnik. Ovaj sportski događaj se organizuje u okviru Evropske nedjelje sporta, koja se po šesti put održava u Evropi, a četvrti put u Crnoj Gori u periodu od 23. do 30. septembra. Glavni cilj Evropske nedjelje sporta je promocija sportske i fizičke aktivnosti koja je namijenjena svima bez obzira na starost, fizičku spremnost ili bilo koju drugu karakteristiku pojedinca, kao i da podstakne građane da svakodnevno budu aktivni i usvoje zdrave stilove života. Učešće u inicijativi podrazumijeva organizaciju sportskih događaja i promociju istih putem društvenih mreža, te animiranje građana da se uključe u sportsko-rekreativne aktivnosti. Ove godine kao i prethodne, zbog epidemiološke situacije preporučeno je organizovanje manjih događaja za ograničen broj ljudi uz poštovanje preporuka i mjera Savjeta za borbu protiv Korona virusa.

Organizacijom ovog sportskog dešavanja opština Šavnik se pridružila navedenoj inicijativi, a na turniru učestvuje osam ekipa: „Lumas“, „Kastel“, Pekara „Zvicer“ i „Catanacco“ iz Nikšića; „Bajo Pivljanin“ iz Plužina; „Ski bar“ iz Žabljaka i „Šavnik Šavnik“ i „Nevidio“ iz Šavnika.

Prvog dana turnira odigrana su četiri meča, a ekipe su ostvarile sljedeće rezultate: Kastel Nikšić - Nevidio Šavnik (3:3), Šavnik Šavnik - Ski bar Žabljak (0:4), Lumas Nikšić - Pekara Zvicer Nikšić (8:2), Bajo Pivljanin Plužine - Catanacco Nikšić (4:1).

Turnir se nastavlja i večeras, a sastaju se:

17:00 Lumas Nikšić - Catanacco Nikšić

19:00 Bajo Pivljanin Plužine - Pekara Zvicer Nikšić

18:00 Kastel Nikšić - Ski bar Žabljak

20:00 Šavnik Šavnik - Nevidio Šavnik

Igraće se u petak 24.09. i ponedjeljak 27.9., dok je finalna utakmica planirana za utorak 28.9. Prelazak u polufinale i finale zavisiće od međusobnog susreta (ili gol razlike).

Pobjednik ovog turnira odnijeće nagradu u iznosu od 1.500,00 eura, drugoplasiranoj ekipi pripašće 700,00 eura, a trećeplasiranoj 300,00 eura.