24. avgust 2021.

„Dani meda i zdrave hrane“ sjutra u Danilovgradu

Pčelarsko udruženje MATICA Pljevlja, u saradnji sa partnerima Opština Šavnik, Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar (BiH) i Opština Jablanica (BiH) u sklopu projekta “Zajednički napori za 5% manje otpada” organizuje zajednički kulturni događaj na temu “Dani meda i zdrave hrane”.

Događaj će biti održan u srijedu, 25. avgusta u Kući meda u Danilovgradu (Grbe bb 81412 Spuž, Danilovgrad) sa početkom u 10 sati.

Cilj događaja je prezentacija važnosti očuvanja pčela kao ključnog faktora očuvanja i obnove biodiverziteta na našoj planeti, a na događaju će se predstaviti tipični proizvodi i zdrava hrana iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Pozdravne i uvodne riječi uputiće Žarko Dragašević, predsjednik Pčelarskog udruženja Matica Pljevlja, Tomislav Majić iz Udruženja LiNK i Milijana Ašanin, potpredsjednica opštine Šavnik.

Nakon uvoda, biće upriličena predavanja i prezentacije na temu pčela, reciklaže u pčelarstvu te projekta "Zajednički napori za 5% manje otpada".

Događaj se organizuje u sklopu projekta „Zajednički napori za 5% manje otpada“, kojeg finansira Evropska unija u okviru Programa Prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora.