24. decembar 2021.

Dodjela studentskih stipendija

Nastavljajući tradiciju stimulisanja najboljih studenata sa teritorije opštine Šavnik, koje lokalna uprava praktikuje već duži vremenski period, danas su potpisani Ugovori o stipendiranju budućih akademskih građana.
Ugovore je potpisao Predsjednik opštine mr Jugoslav Jakić sa jedanaestoro studenata, kojom prilikom se zahvalio svim prisutnim studentima  na dosadašnjem trudu i poželio im svaku sreću u daljem nastavku školovanja.
Ovom prilikom su studentima isplaćene i po 4 stipendije za prethodni period u iznosu od po 50,00 € na mjesečnom nivou. Za narednu godinu zalaganjem lokalne uprave stipendije će biti povećane na 100,00 € na mjesečnom nivou.
Opredjeljenje lokalne uprave je finansiranje u  obrazovanje i mlade ljude kroz razne vrste subvencija, kao što su subvencije za besplatan međugradski prevoz  i  subvencije za besplatan studentski smještaj i ishranu.
Naša opština nastoji da na ovaj način pomogne pravilan razvoj mladih iz naše opštine i omogući im da uspješno privedu studije kraju.Velika obaveza svih nas i naš primarni zadatak je da iskoristimo veliki obrazovni potencijal naše omladine i da pravilno kanališemo njihov razvoj, kako bi u budućnosti upravo oni bili nosioci svih društvenih zbivanja, kao i glavni pokretači razvoja našega kraja.