23. mart 2020.

Obraćanje predsjednika Opštine Šavnik povodom pojave korona virusa

Poštovani sugrađani i sugrađanke,

Svjedoci smo da je pojava korona virusa (Covid-19), drastično promijenila život u Crnoj Gori, pa i u našoj opštini. Svi se pitaju koliko će ovo trajati, kako će se završiti...Odgovore na ova pitanja ne znam, ali znam da imamo isti zadatak i da moramo da ga riješimo zajedničkim snagama. Sve je na nama, na svakom pojedincu. Moramo da pokažemo da smo disciplinovani, saosjećajni i solidarni.

Stoga vas pozivam, da se strogo pridržavate mjera koje je donio Nacionalni koordinacion tim i Opštinski tim zaštite i spašavanja, kao i mjera koje će biti donijete u budućnosti.

Ostanite u izolaciji, držite distancu jedni od drugih, poštujte preporuke Institita za javno zdravlje i naredbe Ministarstva zdravlja, sačuvajte tako sebe, svoju porodicu i čitavu zajednicu! To nam je jedini lijek u ovom trenutku i jedini način da sačuvamo živote! A svaki život je bitan! Stoga svaki pojedinac je odgovoran za sebe, svoju porodicu i društvo!

Jedino na taj način doprinijećemo prevazilaženju ove krize i izaći kao pobjednici!

Uvjeren sam da zajednički možemo to da učinimo, kao što smo to pokazali mogo puta do sada.

Lokalna samouprava i javne službe su tu da djeluju, da pruže podršku i pomoć u svakom trenutku, za sve građane Šavnika, posebno one najugroženije.

Dragi sugrađani i sugrađanke,
Ostanimo doma!

Predsjednik opštine,
Vlatko Vuković