7. oktobar 2020.

Ministarka Pribilović posjetila opštinu Šavnik i uručila računare za elektronsko testiranje

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, sa saradnicima, boravila je u posjeti opštini Šavnik i tom prilikom uručila računare za elektronsko testiranje kandidata prilikom zapošljavanja.

Tokom sastanka u Opštini Šavnik, ministarka Pribilović i Predsjednik opštine, Vlatko Vuković, razgovarali su o projektima i planovima u oblasti reforme javne uprave sa akcentom na unapređenje pružanja usluga građanima.

Na sastanku je istaknuto da je Opština Šavnik u prethodnom periodu unaprijedila rad lokalne samouprave kroz unapređenje pružanja usluga. Zaključeno je da i u narednom periodu treba nastaviti sa aktivnostima koji doprinose efikasnosti rada lokalne samouprave.

Predsjednik Opštine, g-din Vuković se zahvalio na donaciji i istakao da će Opština Šavnik i u narednom periodu raditi na realizaciji mjera i aktivnosti u okviru procesa reforme javne uprave, unapređenju uslova za rad zaposlenih, da bi bili kvalitetan i odgovoran servis građanima i profesionalna, odgovorna samouprava.

Računari koje je ministarka Pribilović uručila tokom ove posjete, namijenjeni su za elektronsko testiranje prilikom zapošljavanja u organima lokalne samouprave. Elektronsko testiranje podrazumijeva da kandidati polažu teorijski i praktični dio testa elektronskim putem, pod šifrom, što obezbjeđuje transparentnost samog procesa postupka zapošljavanja. Ovaj projekat podržan je od strane Ministarstva javne uprave i Evropske komisije kroz sektorsku budžetsku podršku i ključni uslov za obezbjeđivanje transparentnost prilikom zapošljavanja.

Služba za projekte i drugostepeni postupak