15. oktobar 2021.

Počela isplata podrške poljoprivrednicima sa teritorije Opštine Šavnik

Na osnovu Javnog poziva za podršku pčelarskoj proizvodnji, koji je Služba za poljoprivredu i ruralni razvoj raspisala dana 26.08.2021.godine, počela je isplata za pčelare.

Na raspisani javni poziv prijavilo se deset pčelara i na osnovu dokumentacije koju su podnijeli utvrđeno je da svi aplikanti ispunjavaju uslove predviđene javnim pozivom i ostvaruju podršku u iznosu od po 4,6 eura po pčelinjem društvu. Ukupna podrška koja će biti realizovana po ovoj mjeri iznosi 3.000,00€

Imajući u vidu da je članom 39 Odluke o podsticajima investiranja i razvoju poljoprivrede na teritoriji Opštine Šavnik za 2021. godinu, propisano da ukoliko ukupan iznos podnijetih zahtjeva za određena podsticajna sredstva prelazi planirani iznos, definisan ovom Odlukom, proporcionalno će se smanjiti jedinični podsticajni iznos, kao i zatvaranje Javnog poziva za datu mjeru prije roka, kao i da ukoliko za određena podsticajna sredstva nema dovoljno zahtjeva preostala planirana sredstva mogu se preusmjeriti za drugu podsticajnu mjeru ili propocionalno povećati iznos podrške za datu mjeru kao i produžiti rok trajanja Javnog poziva.

Skupština Opštine Šavnik je 12.07.2021. godine donijela Odluku o podsticajima investiranja i razvoju poljoprivrede na teritoriji Opštine Šavnik za 2021. godinu, kojom je predviđen set mjera za podršku poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije opštine.

Do sada je Služba za poljoprivredu i ruralni razvoj raspisala osam javnih poziva.

U narednom periodu očekuje se isplata novčane podrške predviđene ostalim javnim pozivima.

Služba Predsjednika Opštine